The Water Horse: Legend of the Deep

Detta är en mycket söt, rolig, stark, spännande och händelserik film för hela familjen. Den är dock mycket mer gripande, sorgligare och svartare än vad trailern visar, så jag skulle inte rekommendera att ta med de allra minsta. Den kan vara svår att förstå och ganska otäck när militären skjuter med sina hemska kanoner i sjön. Precis som i filmen ”Pan’s Labyrint” från 2007 så ligger det ett hemskt krig i bakgrunden av den magiska och mystiska handlingen med pojken och hans bästa vän Vattenhästen.

Denna film har mycket likheter med många filmer som t.ex. familjefilmen ”Loch Ness” från 1996, med Ted Danson i huvudrollen, ”Legenden från djupet” från 2005 och inledningen i Vattenhästen är nästan en exakt kopia av inledningen i E.T. från 1982. Utan att avslöja allt för mycket så har slutet även mycket stora likheter med familjefilmen ”Rädda Willy” från 1993.

Vattenhästen Kruse är mycket söt som nyfödd och som litet föl. Om han fanns på riktigt så skulle nog många familjer vilja ha en sådan liten sötnos som husdjur. Som det framgår i filmen äter dock en Vattenhäst väldigt mycket redan som liten och han växer till större storlek på bara några dagar om han har tillgång till mycket mat och vatten att bada i. Vuxen och riktigt stor blir dock inte Vattenhästen förrän han släppts ut i en sjö.

Vattenhästen är faktiskt en hane, men han är en hermafrodit, dvs. tvåkönad och kan därför lägga ägg.En Vattenhäst är med andra ord både mor och far till sin egen avkomling, men det kan bara finnas en enda Vattenhäst i hela världen, så när han blir gammal lägger han ett enda ägg, sedan dör den gamla Vattenhästen innan den nya kläcks.

Filmen kändes påkostad då effekterna var väldigt snygga och Kruse kändes mycket verklighetstrogen. Handlingen var trovärdig och både barn och vuxenskådespelarna gjorde ett mycket bra jobb. Även hunden i filmen gör ett bra jobb, då han agerar mot något som egentligen inte alls finns där.En reaktion på ”The Water Horse: Legend of the Deep

Kommentera