The Shining

En välkänd skräckis, som jag däremot såg först nyligen. Hade hört många rykten om den, om hur hemsk och kuslig den var, så jag hade höga förväntningar. Kanske det är orsaken till att jag inte tycker att den är särskilt bra. Den är ganska typisk Stephen King, med övernaturliga inslag, en del verkligt kusliga scener och så en del som först kan verka en aning förvirrande.

Den handlar om förattaren Jack och hans fru Wendy och son Danny, som flyttar till ett hotell ute i ödemarken. De ska ta hand om fastigheten över vintern, dåEn reaktion på ”The Shining

  1. Detta är en av de få Kingfilmer som jag stör mig på-historien har väldigt lite med boken att göra, tyvärr och ändå har den blivit så omtalad. King själv hatar den och det kan jag förstå. Det finns en version som King själv gjort och som följer boken riktigt bra-se den istället!

Kommentera