The Last Exorcism

Addera Paranormal Activity, Exorcisten och Blair Witch Project med varandra, och sedan subtrahera allt som är bra med de tre filmerna jag just nämnde… Och så får du…

The Last Exorcism

Jag ska vara helt ärlig och börja med att säga: Det kunde ha varit värre.
Den hade kunnat ha varit tråkig rakt igenom, den kunde ha inte haft några specialeffekter iöverhuvudtaget och det hade kunnat varit usla skådisar.
Men det är dock de enda tre sakerna med filmen som är positiv: Den har två, tre scener som är underhållande (Speciellt den när hon mördar katten), de specialeffekterna som väl existerade i filmen var inte dåliga och jag tyckte faktiskt om de flesta utav skådisarna i filmen. Men det är där det roliga slutar… Resten är bara uselt.

Handlingen var riktigt långsam, tråkig och monotom – Känns som om att jag just upprepade mig där tre gånger.
Det tar filmen cirka 45 minuter att ge en något underhållande – Till en början så är det bara som en dokumentär (Och ja, jag vet att det ska föreställa det, men kom igen… 45 minuter?) och jag tyckte faktiskt det var riktigt tråkigt. Hade det varit intressant så hade jag kanske gillat det, men så var inte fallet tyvärr.
Och när det väl händer något så är det också rätt tråkigt. Det enda som dom gör är går omkring i mörkret och filmar skakigt runt omkring i rummet och lite då och då så dyker våran lilla, söta och ”oskyldiga” Nell upp och försöker vara skräckinjagande när hon bara ser efterbliven ut. Och helt utan anledning så snor hon kameran en sväng och mördar en vit katt, och för att erkänna så brast jag ut i skratt när den scenen trädde fram – Jag vet, jag är en sjuk människa… Men vem är egentligen inte det?
Är det bara jag eller bryter inte filmen mönstret lite om att vara ”dokumentär” och blir helt plötsligt något HELT annat. Vilken kanal i hela världen skulle sända en ”dokumentär” där alla (SPOILER) dör i slutet? Jag är helt säker på att dokumentärer inte riktigt är på det sättet iöverhuvudtaget. Även dock man knappt ser när dom dör så gör det inte saken bättre? Och där har vi också ett problem: Man får fan inte se något utav de ”äckliga” scenerna i filmen. Vi får bara höra och liksom fantisera hur det skulle ha sett ut – Och så vitt jag vet så är det inte riktigt så en skräckfilm funkar. Let us see what happens for butter’s sake!
Men hursomhelst…
Enligt mig är filmens handling ganska korkad – Den är komplett poänglös och det enda som jag faktiskt gillade var slutet där alla (AGAIN… SPOILER) dör.
Vill ni se en exorcism-film? Kolla då in den gamla klassiker’n: Exorcisten. Där har vi då allt en sjuk liten jävla ungjävel besatt utav en riktig jävla demon. Fy… Fan. (See what I did there? *Teehee*)

Så summerat: Det är en tråkig film. Det händer ingenting förns efter 45 jävla minutrar, du får aldrig se något gore (om du inte räknar tecknade bilder som gore…) och Nell, den besatta flickan, ser bara korkad ut i alla scener – Man blir inte rädd, man börjar nästan skratta hela tiden. Och jag tror de flesta börjar bli trötta på denna sorters filmer med skakiga kameror och ”sanna” historier – Det räcker nu, vi har redan fått Paranormal Activity (och deras nedrans uppföljare) och det räcker, allvarligt talat nu.2 reaktioner på ”The Last Exorcism

  1. kommer ihåg att vi hade skräckfilms maraton, vi var så peppade och uppspelta, men när the last exorcism kom så somnade alla för den var så tråkig xD Fest mördare! mins inte så mycket av den men den var skit tråkig, underbar recension 😉

  2. En natt när jag zappade mellan kanalerna hittade jag den här filmen och tänkte ”Den här måste jag se!”. Jag trodde att den skulle vara bra men den var PISSTRÅKIG!!! Så tråkig att jag somnade.

Kommentera