The Host

Till och från kan man nästan undra om denna film är en komedi eller fars, för det kommer många patetiska och dråpliga scener.

På det stora hela är filmen i alla fall mera en monsterfilm än en komedi i stil med Hajen och Godzilla. Tyvärr går det ibland lite för långt mellan scenerna där man får se varelsen. Istället får man följa den udda familjen Parks liv och öde.

Varelsen är en av de snyggaste och mest detaljrikaste monster jag sett på länge. Den har många olika realistiska rörelsemönster, som t ex när den med hjälp av svansen gymnastiskt svingar sig fram under broarna, när den graciöst simmar i vattnet eller när den klumpigt men väldigt snabbt springer och massakerar både människor och hus.

Filmen ger en rejäl känga åt amerikanska forskare, militär och amerikaner i största allmänhet. De framställer amerikanarna som antingen klumpiga och naiva eller elaka och fula. Det är förstås inte för inte man gjort så, men ibland ifrågasätter man om monstret egentligen var varelsen eller amerikanarna? För vems fel var det egentligen att varelsen fanns där? Och fanns det verkligen något virus?

Filmen får godkänt med ett plus i kanten, men långa stunder är den värd både VG och MVG. Eftersom filmen inte kan bestämma sig för om det är en komedi, drama eller en monsterfilm, så drar det tyvärr ner betyget en del.
Men vill du se en spännande och bra gjord film, med snyggt foto och verklighetstroget monster, så missa inte denna film, då du med största sannolikhet aldrig sett något liknande.Kommentera