The Haunting In Connecticut

The Haunting, An American Haunting och nu The Haunting in Connecticut, för att inte tala om nästa hemsökelse i Georgia som kommer ut ganska snart.

Jag har alltid haft lite svårt för rysare som handlar om hemsökelser och de har heller inte haft någon skrämmande effekt för mig, åtminstone inte förrän jag såg Paranormal Activity-filmerna som båda gjorde mig traumatiserad i några månader. Tyvärr hamnar inte The Haunting in Connecticut i samma fack.

Huvudpersonen, Matt, lider av cancer och ska prova på en ny oprövad terapi som kan hjälpa honom. Men för att detta lättare ska ske måste familjen Campbell flytta närmre staden. Mamman hittar ett hus som hon får ganska billigt på grund av dess historia. Tidigare har huset fungerat som en slags begravningsbyrå. Men det är bara halvsanning, vilket man förstår ju längre man kommer i filmen. Det börjar dock hända saker i huset, Matt börjar se spökliknande varelser och det tar inte lång tid innan katastrofen är ett faktum.

Filmen tilltalade mig inte. Handlingen var inte fängslande och den kändes inte originell. Den påminde till stor del om Amytville Horror i kombination med Sjätte Sinnet, men dålig. Och de spökliknande varelserna var mer skrattretande än skrämmande. Det enda som gjorde en lite skrämd var de ständiga hoppa-till-scenerna. Det kändes som de aldrig slutade. Men jag skulle inte tvivla på att filmen kan fängsla de som tycker det övernaturliga är obehagligt, åtminstone en aning.

The Haunting in Connecticut sägs vara baserad på en verklig händelse. Vanligtvis brukar det göra rysare ännu läskigare, men inte i det här fallet på grund av all överdrivenhet.

Betyg 1/5Kommentera