The evil beneath Loch Ness

Filmen handlar om ett gäng amerikanska forskare i Loch Ness som under en undervattens jordbävning råkar illa ut, då en av deras dykare tas med av ett stort sjöodjur. Tv kanalen ”Expedition Channel” flyger in sin tuffaste man för att reda ut det hela.

Undervattensscenerna sög från första början, det var knappt att man såg det svarta sjöodjuret i det becksvarta vattnet. Trodde att man skulle slippa helt svart tv-skärm med dagens filmkameror och filmteknik, men tydligen inte med denna films dåliga budget, som även märks tydligt i de så kallade dykscenerna där människor medverkar. Dessa filmas i en rökfylld studio, vilket syns tydligt då varken fiskar, sand, växter eller luftbubblor visas i bild, lite pålagt vattenbubbel gör hela situationen ännu mer komisk. Inte ens de CGI effekter som de gjort sjöodjuret av är snygga och det verkar som om de använder samma slinga om och om igen, istället för att göra flera olika. De använder sig av alldeles för mycket green screen och blue screen över huvud taget i denna film, även i scener där det egentligen inte behövs som på en tågstation.

Jag tror knappt att en enda scen eller en enda riktig människa från Skottland medverkar i denna film och filmteamet gör mer fel än rätt:

Polisbilarna som används i filmen är amerikanska, har amerikanska nummerplåtar
och använder rött blinkande ljus, brittiska polisbilar använder blått ljus.

Poliserna bär amerikanska uniformer.
Huvudrollsinnehavaren betalar med dollar inne i en brittisk pub.
Bilarna kör inte på höger sida i Skottland, utan på vänster.
Kustbevakningen i Skottland har inte samma befogenheter som poliser.

Filmen är annars en ganska typisk sjöodjurs film. Den inhemska polisen tror inte på forskarnas tal om sjöodjur eller att behöva stänga av sjön pga. flera olyckor, utan det viktigaste är turisterna eftersom det är turistsäsong. Självklart får forskarna hjälp av den inhemska udda karaktären som är den enda som tror på dem, vars son blev tagen av monstret för ett antal år sedan Men när han målar ansiktet blått för att sedan dyka ner i sjön för att själv hämnas på monstret så går det lite för långt.

Filmen blev spännande först de sista 20 minuterarna, vilket också är ganska illa då filmen bara är drygt 80 minuter lång. När det äntligen blev lite action, spänning och möte mellan sjöodjur och människa så tar filmen slut, med ett väldigt plötsligt och abrupt slut. Man kan ju undra om det var pengarna eller idéerna som tog slut först?Kommentera