Scream 4

Oj, hej igen!
Vem är det som är tillbaka, tro? Igen?
Jo, det är eran lille sure Kew Alex här igen.
Men denna gång är jag glad som få, för jag har sett på Scream 4 i en biosalong!

Scream 4 är en utav de få skräckfilmer som fick mig att både skvitta till och nästan fnissa sönder mig själv – Tro mig, jag försökte hålla mig ifrån garv, så jag fnissade sjukt mycket istället.
Men varför är Scream 4 så underhållande?

Svaret är enkelt…
Den är genial.
Efter att ha sett den tredje trodde jag inte att det skulle någonsin dyka upp ännu en uppföljare, åtminstone inte en värdig uppföljare. Den första är underbar, den andra är näst intill lika underbar och den tredje bara suger – Inte ens Jay & Silent Bob kunde rädda den.
Men våran önskan har slagits in; Scream 4 är en mycket värdig uppföljare som slår ut både numero dos och tres utav filmserien, och bevisar även att Wes Craven fortfarande kan. (Även dock det inte var han som skrev filmen.)

Alla refrenser som dom fick in (var jag den enda som reagerade på postern utav Fall Out Boy?), alla små detaljer man fnissade åt, de humoristiska tvisterna, Roger Jacksons underbara röst, alla briljanta repliker och parodier på de senaste skräckfilmer vi har sett så mycket utav; Remakes, och så till sist: Wes Cravens sköna stil till att skriva handlingar.
Visst, handlingen var inte perfekt, absolut inte, det fanns en hel del scener som inte ledde någon vart, det fanns onödiga karaktärer, det fanns skämt som var lite för mycket utav en inside-joke och jag är inte världens största fan utav tvisten i slutet där vi fick reda på vilka som låg bakom morden. Men resten är helt underbart, och det säger jag utan att tveka en enda millisekund.
(Och är det bara jag som älskar David Arquette och hans mustasch?)

Välkommen tillbaka, Wes Craven. Vi har alla saknat dig.
(Även dock det inte var du som skrev filmen.)

Slutbetyg: 4,5 utav 5.3 reaktioner på ”Scream 4

  1. Filmen var jättebra, finns inget mer att säga! Uppföljare brukar oftast vara dåliga och fortsätta helt meningslöst. Scream har sin charm, även fast 2:an och 3:an kunde ha varit bättre!

Kommentera