Predators

Filmen handlar om Royce som när han vaknar från medvetslöshet finner sig mitt i fallskärmshoppning som tar honom till en främmande djungel. Snabbt dyker det upp andra personer i samma situation och det tar inte lång tid förrän de listar ut att de inte är på jorden. Gruppen har hamnat på en planet som tillhör brutala utomjordingar. Utomjordingar som kommer att jaga dem som underhållning.

Ja, där har ni hela handlingen i denna totalt meningslösa film. Det är mycket action, jagande, skjutande och exploderande, men inte någon ansats till handling över huvud taget. Både manus och regi är under all kritik. Filmen är så icke unik att allt som görs i filmen, inklusive repliker, har gjorts i flertalet filmer tidigare.

Adrien Brody är inte övertygande som actionhjälte, trots att låtit musklerna växa, allt han gör känns krystat, överdrivet och ansträngt. Inte ens Laurence Fishbourne gör ett bra jobb i denna film, de tio minuterarna han är med vill säga, utan han liksom många av de andra skådespelarna spelar över så till den milda grad. Man lär inte känna rollkaraktärerna då de inte har någon direkt bakgrunds historia eller karaktärsdjup, så när de dör en efter en så kan man inte bry sig mindre. Vilka som överlever och hur filmen slutar vet man fem minuter in i filmen. De som gör bäst skådespeleri i hela filmen är utomjordingarna och det tycker jag säger en hel del, likaså att man håller på dem och inte på människorna.

Så min rekommendation är att strunta i att se denna film och se originalet Rovdjuret från 1987 med bl.a. Arnold Schwarzenegger istället. Den filmen var i alla fall unik och annorlunda när den kom. Tillskillnad mot denna nyinspelning tillika fortsättning, så handlade det då om en Predator som hade landat i djungeln på jorden. Och originalet hade i alla fall lite vettiga dialoger, repliker och handling mellan actionscenerna.Kommentera