Piranha 3D

Okej, det beror på hur man ser på filmen…
Antingen ser du den som ett stort skämt och det är meningen att du ska skratta åt den, eller så ser du den som en seriös gorefilm.
I vilket fall som helst: Den är inkompetent, poänglös och det är ännu ett fall utav ”Korkade amerikanska ungdomar!” – Yay!

Är det bara jag som tycker att det borde egentligen vara titeln? ”Stupid American Teens” – Huh, vad sägs? Nej? Okej då…
Men vad är ”korkade amerikanska ungdomar”?
Det är amerikanska ungdomar som inte ser utvägarna, som bara hoppar sig på mördarna, gör onödiga småljud, pratar på ett idiotiskt sätt i allvarliga situationer (även så kallad nära-döden-upplevelser) och visar upp sina ”fina” kroppar som egentligen inte har något med något att göra förutom… Nej, det har fan inte med något att göra.
Korkade? Korkade.

Hursomhelst…

Så vad är titeln på filmen egentligen? Tja… Det borde du egentligen veta just nu – Men jag tänker säga det/påminna dig om det ändå:

Japp. Det är titeln på filmen. Piranha 3D. Visst är det… Fiffigt? Jaaaa, visst. Men är själva filmen i sig fiffig? Neeeej, verkligen inte.

Handlingen är korkad, ungdomarna är korkad, animeringarna är även dom korkade och… Låt mig spara dig några sekundrar med att bara säga: Allt… Som har med… Filmen… Att göra… Är… Korkat. Summerat: En korkad film. Uppfattat? Filmen är korkad. Om ni råkade missa vad jag skrev (a.k.a. läser mellan raderna) så skrev jag: Filmen är korkad. För att den är korkad.
Jag tror ni har fattat det nu att… Den är korkad.

Vem kom egentligen upp med denna ”geniala” idé egentligen?
Svar: Alexandre Aja.
Och den är inte ens originell: Det är en rip-off av den usla, men bättre än denna nya, filmen: Piranha ifrån 1978, gjord utav Joe Dante. Den gamla filmen fick iallafall en att fatta att det är en parodi på ”Hajen” och att bikinibrudar var något man kanske skulle vilja se lite då och då, mellan de underhållande piraya-scenerna.

Men dock måste jag faktiskt erkänna att jag tyckte att filmens ”gore” var faktiskt rätt okej och det såg rätt verkligt ut. Men… ibland såg man ifrån flera mils håll att det var mer fake än Kissie.

Låt mig citera surgubben ifrån postens reklam: ”Nu får det vara nog!” – Jag vill inte se fler korkade amerikanska ungdomar, fler filmer som försöker göra parodi av sig själva (jag är nöjd med Drag Me To Hell – Och den var ju faktiskt jävligt bra) eller fler filmer vars poäng är att visa upp nakna brudar genom hälften utav filmen – Det är så poänglöst så det är bara irreterande nu för tiden. Det måste ha ett slut någon gång – Som precis allting annat… Så snälla, Hollywood… ”Nu får det vara nog!”
(Och snälla: Kalla mig inte för ”surgubben” från och med nu…)

Hmmm, tycker ni att vi borde avrunda detta nu? Ja, det tycker jag med.

Summerat, mina damer och herrar:
FILMEN ÄR KORKAD. PUNKT SLUT.

Gosh…En reaktion på ”Piranha 3D

Kommentera