Long Weekend

http://i30.tinypic.com/2wri0zb.jpg

Denna film såg jag att den fanns till uthyrning för ett kort tag sedan och när jag tänkte skaffa hem den för att se var det var för något stod det att den kom från 2008. Wow, Sverige är jävligt snabb på att tag hit filmer…
Ännu en anledning för mig att flytta ifrån Sverige. Nåja, tillbaka till filmen…

Filmen handlar om ett par, och deras hund, som tar semester på någon ”hemlig” strand och mystiska saker händer. Det första mysteriet är att på natten när dom försökte hitta stranden så åkte dom omkring i en skog, i den bläcksvarta natten, och tydligen åkte dom omkring i en cirkel för att dom träffade på samma träd med en pil på som dom såg i början av cirkeln. Så dom bestämmer sig för att sova i bilen tills det blir ljust – Lite enklarare att hitta i en skog när man ser något. Och på morgonen när kvinnan vaknar så har mannen slagit läger och tydligen var stranden bara 50 meter ifrån trädet. Men hur kunde dom då kört i en cirkel om stranden bara var 50 meter ifrån trädet, undrar kvinnan? Åh, vilket mysterium. Det har vi aldrig sett förut… Eller hur, pojkar och flickor? Mannen är lite utav en idiot för att han bara tycker det är viktigt att dom har hittat stranden och tycker inte att dom borde bry sig om mysterium nummer ett. Vad jag anser som mysterium nummer två är hur kvinnan kunde vara halvnäck på morgnen när hon somnade fullt påklädd? Ingen aning men man borde inte söka logik i en… skräckfilm? För detta är en skräckfilm, right? Antagligen eftersom att när mannen, som förresten heter Peter, bestämmer sig för att simma ut i havet så börjar kvinnan, som förresten heter Carla, skrika efter Peter för att hon ser något svart ute i havet som följer efter Peter. Peter blir livrädd och simmar in igen frågevis efter varför hon skrek. Hon vet inte så han tror det var ett skämt. Perfekt. Peter är verkligen en idiot.

Sedan börjar Carla prata om ett ljud hon tydligen hörde mitt i natten, då när hon sov, som lät som en gråtande bebis. Vi vet att Peter hörde det för att i början utav cirkeln tidigare så gick han ut ur bilen och hörde något konstigt ljud som faktiskt lät lite som en gråtande bebis. Men Peter är en idiot så han säger att han har inte hört något. När Carla ska gå därifrån så avfyras något precis framför henne mot ett träd som kom från harpungeväret Peter hade med sig. Den hade på ett mystiskt sätt avfyrats ifrån campingstolen som den låg på flera meter bort mot trädet åt helt fel håll för att ens ha träffat trädet på det sättet den gjorde. Men vi vet redan att dom är idioter och struntar i sådana detaljer. Istället sprayar vi lite myror! Yay, det är fett kul!

Sedan bestämmer sig Peter för att gå iväg med harpungeväret och skjuta lite fisk. Och Carla går iväg och solar på stranden. Peter dricker öl, kastar ut ölflaskan i havet och testar geväret lite. Så nu är han också full. Istället för att skjuta fisk så går han istället omkring med geväret och skjuter lite vadsomhelst och slutar upp med att han hittar en bil. Fast scenen när han går till bilen bara försvinner iväg med hjälp utav en övergång till M som solar. Allt detta pågår i hela FEM meningslösa minuter. Visste ni även att paret har det svårt i deras förhållande också? Och att kvinnan verkar vara problemet för att Peter är bara en man och kvinnan är tillfälligt avvikande. Det är vad dom säger.

Scenen därefter går såhär: ”Jag såg en annan bil. Jag trodde att vi var ensamma här.” och Carla svarar: ”Du kan skjuta dem!” – ”Skål för det.” – ”Vad är det med dig?” – ”Jag har huvudvärk, har jag ju sagt.” – ”Nej, men allvarligt.” – ”Jag är uttråkad.” Typiskt kvinnor, eller hur? Bara sitter och gnäller och anledningen är alltid huvudvärk. Så stereotypiskt.

Och ja, sedan börjar ett bråk som pågår i två minuter och avslutas med att Carla ger fingret mot Peter. Sedan går Peter och surfar lite. Efter lite fler meningslösa minutrar innehållandes Peter surfar, Carla tar på sig själv och vi vet inte vad hunden gör riktigt – Antagligen något som är viktigare än att surfa och tag på sig själv. Peter ramlar i vattnet, Carla hör några konstiga ljud och springer till stranden skrikandes hans namn. Carla hittar Peter och dom kramar om varandra lite. Hunden hittar något som ser ut som en sälunge och denna gång så märker paret att hunden har hittat något efter att hunden har hittat något cirka fem miljoner gånger innan. Minns ni den där svarta saken i havet som Peter blev jagad av? Jo, Peter skjuter den med ett gevär. Oh, now it is on! Nu är vad fan det nu än är som är ute i skogen som ska föreställa mystiskt sur som fan… Antar jag. Så nu vill M åka hem och försöker locka honom med… Sex, tror jag? Men Peter säger nej och börjar gnälla om kyckligen som blivit gammal. Och sedan blir Peter attackerad av en örn. Like… Oh My F*cking Gosh! Och sedan blir Carla skitsur och vill verkligen åka därifrån men Peter vägrar så Carla får ännu mer damp och gör konstiga ljud i bilen. Någon sekund senare är det tydligen natt och Peter sitt och sjunger medans vi ser en massa djur göra… djursaker. Ett av djuren råkar fälla ner en burk så Peter springer ut ur tältet och undersöker vad som hände. Han träffar på en orm som skrämmer han så han ramlar bakåt och slår huvudet. Sedan hoppar han in i bilen med Carla och somnar.

På morgonen packar Carla ihop och sedan får Peter damp för att Carla råkat hälla ut lite socker och ber henne att ”take a f*cking walk or something”. Har vi inte fått nog av en massa jävla damp i filmen och inget skrämmande händer? När Carla är ute på en ”f*cking walk or something” så upptäcker hon att den där döda sälungen inte var en död sälunge utan det var en sjöko. Hur fan kunde man blanda ihop det? Sedan så bestämmer dom tydligen sig för att undersöka den där bilen Peter såg tidigare. Redan? Vad är erat fel? Under bilturen så bråkar dom ännu mer och får ännu mer damp. ”Det känns som om du suger mitt blod.” Och helt plötsligt ser Peter ut som om han har petat in kokain in i ögonen. Sedan pratar dom om kannibaler och skilsmässa. Det låter som en bok, inte sant? ”Kannibaler och skilsmässa.” – Skulle jag då definitivt läsa den. När dom kommer fram är bilen tydligen borta. Wow, lyckat, era fåntrattar. Nu sluta bråka och åk hem för i helvete. Men nej, han går längre in i skogen och upptcäker att bilen har skjunkit ner i någon pöl. Han simmar ner och träffar på inte mindre än… Wait for it… THE GRUDGE! Han blir rädd, simmar upp igen och hittar massa söta campingsaker. Och där har vi ännu en död människa i ett tält. Och en snubbe som har hängt sig. Sedan märker dom att sjökossan har flyttat sig och hunden är nu död. Dom får ännu mer damp och slåss lite grann. Men sedan är hunden inte död längre för att Peter hittar hunden på stranden. Carla tar bilen och drar iväg och lämnar Peter där ensam med sin hund och sjökossa.

Peter sitter nu och pratar med sin hund framför elden medan han hör lite ljud ifrån skogen. ”It’s just a stupid ass tree.” och sedan ramlar trädet ner bredvid honom. Don’t piss off the trees, mister mister! Lite fler djur hörs och Peter drar fram sitt gevär och springer ut i skogen. Sedan får vi se en scen där Carla råkar köra på en fågel så hon stiger ut ur bilen som en idiot. Tillbaka till Peter nu. Han har fått damp och skjuter hej vilt runtomkring sig så att skotten tar slut. Han tar fram sitt pungevär och skjuter ett djur. Sedan somnar han tydligen bara sådär. När han vaknar upp ligger sjökossa framför honom. ”Hi, mommy! I wanna play!”. Peter blir rädd som fan och springer därifrån tills han möter hans bil och ingen Carla i närheten. Han ber hunden leta efter Carla. ”Go get her, Lassie!” – Hunden heter Cricket förresten. Han följer efter hunden och dom hittar till slut henne liggandes vid ett träd med en pil ifrån pungeväret. Vi får antag att han råkade skjuta henne med pungeväret när han hade damp. Sedan skriker han lite så att det hörs i hela skogen. Han tar bilen. Åker därifrån i full fart bland alla ruttna träd. Visste ni att framrutan är hel lite då och då mellan scenerna? Till och med i vissa scener där vi ser hela rutan helt still. Fyfan vad bra dom är som gjorde denna film. Skaffa en budget innan ni gör en film, grabbar. Det visar sig att Peter bara kör omkring i cirklar tills han kör rakt in i ett träd. Han överger bilen och hunden. Springer för sitt liv medan han hör ekon utav allt som hänt i filmen. Carlas röst. Örnen. The grudge i den sjunkna bilen. Och så vidare. Sedan så hittar han en väg och han lägger sig ner på vägen. Han ställer sig upp när en lastbil kommer i sakta fart och tydligen så ser gubben i lastbilen inte Peter alls. Peter blir påkörd och ligger på vägen i bitar.

Som avslut så ser vi ett montage ifrån Peter och Carlas bröllop och sedan… The end.

Visste ni även att filmen var till minne utav en nära vän till snubben som skapade filmen? Japp. ”Här har du en värdelös film som minne till din död.”

Nu när jag har spoilat hela filmen så finns det bara en sak till att säga: F*ck this movie and everything about it.

Usel handling, usla skådisar, usla effekter… Ja, vad i helvete: Allt är uselt och den är inte ens i närheten utav ens ”helt okej.” – Den är bara konstig, poänglösa, störd och korkad. Se den inte.En reaktion på ”Long Weekend

  1. Nej, den var ju asbra den här filmen! Moder natur slår tillbaka, främst beväpnad med döda sjökor! Det var försiktigt filmat och nyanserat. Den var grym! Med undantag för att hon var en kverulantisk subba som skulle ha fått harpun redan i början, så att man slapp titta på henne. Moder natur slukar först en barnfamilj, sedan ett grälande par, var ska det sluta?! Grym. Minst tre av fem alltså.

Kommentera