Let me in

Tillskillnad mot Alfredsons och Ajvides versioner så utspelar sig denna film inte i Blackeberg i Sverige utan 1983 in Los Alamos, New Mexico. Liksom i många amerikanska filmer så börjar denna film mitt i handlingen och går sedan två veckor tillbaka i handlingen för att berätta vad som ledde fram till denna handling.

Det är många likheter med Alfredsons film, flera scener är till och med direkt kopierade, men det är också många andra scener som är helt annorlunda mot originalet och det finns scener i denna film som inte finns med i den tidigare, men också tvärt om.

Detta känns faktiskt inte som en dålig nyinspelning eller faktiskt inte som en nyinspelning över huvud taget utan som en annorlunda tolkning av Ajvides bok. Att säga vilken som är bäst är en omöjlighet, men barnskådespelarna är strået vassare i den amerikanska.

Denna version är också svartare, blodigare, rysligare, mörkare och hemskare än den svenska. Överlag så är det en helt annan stämning i denna film. Den känns mer som en skräckfilm eller rysare och Abby som vampyren heter känns mycket mer som ett monster. Känslorna mellan barnen känns dock starkare och även känslorna mellan Abby och hennes ”pappa” Thomas.

Pojken Owen upplevs som mycket mer ensam och övergiven av de vuxna, vilket alla barn i denna film verkar vara och får därmed mer eller mindre klara sig själva. De har däremot satt in en polisdetektiv i historien som inte funnits med i de tidigare versionerna.Kommentera