Jonah Hex

Låt oss prata om en serietidning som heter Jonah Hex, en serie ifrån DC Comics.

Jonah Hex är en bad-ass cowboy som brutalt mördar sina fiender och hamnar ganska ofta i trubbel men kommer alltid ur det på ett eller annat bad-ass vis. Handlingarna är oftast bad-ass, karaktärerna är oftast bad-ass och… Ja, serietidningen Jonah Hex är rätt bad-ass, men andra ord.
Serien är b.la. under kategorin ”skräck” p.g.a. dess gore, brutalhet och blod, blod och återigen blod – Precis så som jag vill ha mina western-serietidningar.

Så när man såg att det skulle komma en film baserat på serietidningen så trodde man att den filmen skulle vara ungefär så. Trailern såg ganska lovande ut och posterna för filmen var rätt häftiga och lockande.

Men…
Blev den så som vi hade hoppats på?

Låt oss kolla in 2010-filmatiseringen utav Jonah Hex och se…

(Rätt lovande poster, right?)

Trumvirvel, tack…
*Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-Trr*
Filmen suger.

Handlingen är tråkig, poänglös och innehåller en hel del tråkiga konversationer och one-liners. Jonah Hex säger t.o.m. en gång i filmen: ”Jag har slut på kloka svar.” – Vilka kloka svar? Vart då i filmen? Nu får du vara mer specifik, Jonah. Jaha, du menar de allmänt tråkiga och okreativa svaren du har givit under hela filmens gång? Okej. Ja, dom var ju… Kloka.
För mig så känns handlingen ganska typisk, inte för en Western-film men för filmer iöverhuvudtaget. ”Du dödade min familj. Nu ska dom jävlarna få!” – Det har man ju aldrig sett förut, right? Eller? Jo, precis. Så det var ju som de ”kloka svaren”: Tråkigt och okreativt.

Och vad brukar hänga ihop med handlingen?

Jo… Karaktärerna, omgivningen och jobbet runt omkring allt som t.ex. specialeffekter, kamerajobb och make-up.

Låt oss börja med det som jag minst ogillade: Specialeffekterna.
Jag tyckte faktiskt att de visuella specialeffekterna var rätt sjyssta och värdiga att se på. Det såg inte slarvigt ut eller något sådant, det såg ganska clean ut. Så det var acceptabelt.
Dock så var det för lite blod och gore. Jag menar… I serien så är det ju blod och gore överallt. Men i denna film så får vi aldrig se någon gore eller knappt något blod… Alls.

Kamerajobbet var bara tråkig. Det gick att se på, men det verkade nästan som om dom inte fokuserade sig tillräckligt på kamerajobbet – Dom verkade nästan bara skicka ut kameramännen utan indikationer om vad dom ska göra, utan kameramännen fick bara filma lite hur dom ville. Och det blev tråkigt.

Omgivningen i filmen var ett rätt stort problem för mig… Den är så… Tråkig. Och jag vet att jag har använt det ordet nu ett par tusen gånger under denna recension – Men allting är verkligen tråkigt. Och omgivningen kommer inte undan heller. Den är också tråkig. Vissa scener ser ut som om dom spelade in det på High Chaparral, och det mesta såg lite för scensatt ut – Var det verkligen någonsin riktiga bakrunder? Såg inte direkt ut så, tyckte jag. Vi kollar inte på en teater, filmjävel… Vi kollar på en hög budget-film. Skärp till.

Karaktärerna.
Jadu, jag vill inte riktigt klaga så mycket på karaktärerna, och dess skådisar. Men… Jag måste.


John Malkovich… Han ser dryg ut, låter drygt och hans skådespeleri är dryg. Iallafall i denna film.


Megan Fox är som vanligt het och inget fel på att se på henne under de scenerna hon är med i – Hon var nog det enda som underhöll mig under filmens gång.


Jag tycker att Josh Brolin inte var något bra som Jonah Hex – Han var som i princip allting annat: Tråkig.
Och är det bara jag eller är han inte ett dugg bad-ass i denna film? Han bara gör illa sig hela jävla tiden och det inte vore för hans tur hade han inte klarat sig alls.
Det är ju bara tur som får honom att klara sig igenom filmen. Det var tur att han blev indragen av de där konstiga indian-människorna, eller vad fan det var, och blev återupplivad. Det var bara tur att yxan ramlade ner bredvid honom i slutet av filmen så han kunde rädda dagen. Tur, tur, tur, tur, tur… Tur.

Det största skämtet med filmen är fan make-up:en a.k.a. What the f*ck is up with Jonah Hex’ face?
Kolla in detta…
makeup
Vad i hela helvete? Vad fan hände? Dom hade råd med sjyssta specialeffekter, men ansiktet glömde dom att jobba på?
Jag förstår inte vad dom tänkte på… För detta var en sak som störde mig igenom hela filmen.

Jag tror att ni har förstått nu att filmen är dålig och är inte värd att kolla på.
Den är bara tråkig och poänglös. Inget som man borde lägga ut sin tid på.
Kolla hellre in serietidningarna! Dom är iallafall mer åt skräck-hållet än action-hållet som denna film siktade helt fel på.

A really good concept that went down the toilet as a piece of shit.

Åh, förresten… Det var riktigt överraskande att se Will Arnett med i filmen. Jag gillar Will Arnett. Så det var ju ganska positivt ändå.Kommentera