Insidious

Detta är en skräckfilm som börjar bra och innehåller de mest otäcka och skrämmande scener jag sett på länge i en film.Filmen är ingen blodig rysare alá Saw och Hostel, utan mer krypande skräck som i Paranormal Activity och Poltergeist.

Det kanske inte världens mest orginella handling med en familj som flyttar till ett nytt hus som blir hemsökt, men filmenhar många originella lösningar på det hela. I mitten av filmen så tappar den dock stinget och blir snarare rolig och töntig när några spökjägare ska försöka ta reda på varför hemsökelserna fortsätter fast familjen flyttat. Bland annat så använder damen som ska försöka att tala med andarna under en seans en väldigt fånig ombyggd gasmask och de två spökjägarna använderdiverse hembygda leksaker för att försöka att se spökerierna.

Handlingen blir senare aningen bättre igen, men känns då inte som samma film längre utan snarare som en osannolik science fiction film. Filmen hade vunnit på att använda den krypande skräcken under hela handlingen i stället för att fjanta till sig och försöka att ändra genre. Men filmen är absolut sevärd och jag lovar att man hoppar till i biostolen både en och två gånger.En reaktion på ”Insidious

Kommentera