Genvägen

Vissa länder har det helt enkelt i blodet att göra bra  skräckfilmer och Norge är en utav dem. Filmer som  den spännande och inte bara bloddrypande  slasherfilmen Rovdyr och riktigt psykiskt obehagliga  filmen Villmark är bara några exempel. Tyvärr ligger  inte Sverige så bra till bland skräckfilmer (men jag  rekommenderar definitivt ”Det okända”). Genvägen  (Snarveien) är ännu en spännande produktion som  vårt grannland givit oss.

Lina och Martin har åkt till Sverige för att köpa  massa sprit till deras kompis’ bröllop och är på väg  hem till Norge. Deras kompis ringer dem och säger att innehav av för mycket sprit klassas som narkotikabrott och det gör det inte bättre när en polis stoppar dem. Men polisen har bara satt ut en vägspärr på grund av en olycka och dirigerar dem till att följa en annan väg. Det börjar då hända missöde efter missöde, en obehaglig man dyker upp mitt ur ingenstans och tar foto på Linas bröst, de kör på en planka med massa spikar på och får punktering, Martin bevittnar en kvinna som torteras på datorn och de kör nästan på en flicka som är i chock. De är mitt i ingenstans, men de är inte ensamma. Men de är ovetande om alla videokameror som filmar dem. Snart får de dock reda på hur allting hör samman.

Genvägen ligger på gränsen mellan skräck och thriller. Den visar ett lite annorlunda Sverige där människorna beter sig lite som inavlade människor. Filmen är ganska förutsägbar och den förmedlar inte direkt någon obehagskänsla. Dess skräck ligger i hoppa-till-scener och lite blod.

Filmen är inspirerad av sanna händelser, men i det här fallet lämnar den en ganska oberörd. Genvägen är ett trevligt tidsfördriv, men inget mer.

Betyg 2,5/5Kommentera