Exorcism of Emily Rose

”Exorcism of Emily Rose” är den sanna berättelsen om den tyska flickan, Anneliese Michel, som troddes vara besatt av demoner.

Emily Rose kommer från en mycket religös familj. Hon är endast 16 år när sjukdomen, eller demonerna, angriper hennes kropp. Emily börjar att se saker som hon inte kan förklara, och hon börjar prata med någon annans röst. Emilys familj är nu övertygade om att hon har djävulen i sig och det enda som kan rädda deras dotter är en exorcism.

Specialeffekter plus ljudet i filmen är fantastiska. Håret reser sig både på armar och i nacken. Denna film är helt klart mer intressant än filmen Exorcisten som gjordes på 70-talet.

Jennifer Carpenter som spelar rollen Emily Rose, gör en fantastisk skådespelarinsats som gör en mer nyfiken på denna underliga berättelse. Det har tidigare kommit ut historier om barn som blivit besatta, de historiena har jag mer tyckt varit patetiska, törstan efter uppmärksamhet. Mina tankar om besatthet fick en helt annan vändning när jag fick nys om flickan Anneliese Michel.

Om ni vågar så kan ni lyssna på exorcismen av Anneliese Michel här:

1. ×× ×™ ×”×•× ×©×©×•×›×Ÿ בתוך קין.
I am the one who dwells within Cain!
(Ani hu sheshokhen betokh Cain.)

2. Ego sum quis habitavit in Nerone.
I am one who dwelt within Nero!

3. Mιά φοÏά κατοίκησε μέσα σε ΙοÏδας!
I dwelt within Judas!
(Mia fora katoikese mesa se Ioudas!)

4.Ich mit Legion.
I am with Legion.
(Ish mit Legion.)

5. ÜÜ¢Ü Ü’Ü ÜÜÜÜ .
I am Belial.
(Ana Belial.)

6. And I am Lucifer, The devil in the fleshEn reaktion på ”Exorcism of Emily Rose

  1. Den är faktiskt asgrym. Många otäcka scener, som när hon böjer sig bakåt och det knäcker i hennes rygg. Burrr. Men skådespelandet äger och de har satt ihop en riktigt bra film!

Kommentera