Daybreakers

Tänkte tipsa om en riktigt bra film för de som gillar vampyrer men söker en lite annorlunda story än den gamla vanliga Dracula-sagan, nämligen Daybreakers.
Den handlar om att större delen av världens befolkning numera är vampyrer och städerna är helt och hållet anpassade för dem. De vanliga människorna håller på att dö ut och det börjar råda blodbrist för vampyrerna vilket har lett till konstiga mutationer bland de som blivit utan. Större delen av filmen handlar då om att de försöker hitta lösningen på detta problem.
Jag gillade filmen, för även om den var ganska brutal på sina ställen och lutade lite mer åt skräckfilmshållet så hade den många komiska delar i den som lättade upp stämningen lite samt att den var riktigt spännande på sina håll.
Jag är ju en sucker (höhö) för vampyrer, så i och för sig krävs det ju inte mycket för att jag ska sitta och fånle. Men denna var bra… På riktigt….. Jag lovar!2 reaktioner på ”Daybreakers

  1. Den var dessutom känslosam på ett sätt som inte är vanligt. Jag tycker att denna tillsammans med ”30 days of night” är den absolut bästa vampyrfilmen. Ofta är dessa vampyrer så oerhört stereotypa(skulle väl vara Nosferatu som sticker ut)och en bra histora med trovärdig story lyfter mycket.

Kommentera