30 Days of Night: Dark Days

Ursäkta för förseningen, men jag var lite upptagen med min flickvän igår… *Erhm*
Så…

Okej, innan vi börjar med recensionen ska jag besvara på en fråga jag har fått på Facebook.
(Det var visserligen ingen fråga direkt till mig… Men what the hell.)
”Hur lyckas man göra sådan irreterande recension?”
Svar: Man använder sin hjärna (som man förhoppningsvis har), sedan sina fingrar (som man förhoppningsvis har) och man skriver ner det man har på tankarna direkt på datorn (jag föredrar att använda WordPad), eller på papper och renskriver det senare.
Det är typ så man gör. Hoppas det besvarade på din fråga!

Nu över till recensionen!

Du måste ju bara älska citatet längst ner på poster’n:
”Dark Days makes Twilight look like nursery school.” – Vad fan har detta med Twilight att göra? Vampyrer? Men vad fan, kyllinger… Lägg ägg.

Åh, 30 Days of Night: Dark Days… Du, din lilla Resident Evil: Afterlife/Blade-kopia…
Och att göra en rip-off av en film som även den suger gör ju bara filmen mer till ett stort fall utav ”Rip-Off Fail”.
Men då kommer ändå frågan upp: Men tänk om Dark Days är bättre än Afterlife? Och det är faktiskt en bra fråga.
Och den frågan ska jag besvara på idag…

Ja, den är bättre än Resident Evil: Afterlife.
Varför?
Jo, för att man märker att 30 Days of Night: Dark Days verkligen försöker vara en bra film, men lyckas inte så värst bra med det.
Resident Evil: Afterlife verkar inte riktigt veta hur dryg dom har blivit och att 3D inte kunde hjälpa dom ett skit med vad det nu än var dom försökte komma fram med. Resident Evil har börjat blivit överdriven, och jag tror ingen har någon aning om vad fan Umbrella gör nu för tiden.
Vart fan får dom sina sponsringar ifrån? Vem går med på allt? Hur lyckades dom egentligen komma såhär långt? Hur jävla korkad är mänskligheten enligt dom som skapade denna smörja till film, eller ens spel?
Det är frågor jag helst inte vill få svar på – För jag vill inte ha några fler Resident Evil-filmer. Alla suger på ett eller annat vis – Och därmed basta.
Och ja, jag gillade den första Blade-filmen, den andra var helt okej och den tredje sög. Så att blanda in det var ingen bra kombination heller.

”Du är för dålig för att kasta sten.”

Åter till Dark Days.
Det är faktiskt inte världens sämsta film. Jag dog inte utav tråkighet under tiden jag såg den, såsom många andra filmer, och jag spydde inte på alla detaljer som har med filmen att göra.
Det var mer åt hållet: Nja, fyfan. Detta var inte bra. Men det var åtminstone inte det sämsta som hade kunnat kommit ur detta.
Visst, effekterna var skit, skådisarna var inte de bästa de hade kunnat valt, handlingen var inte speciellt bra och… Tja, den var inte speciellt intressant… Men konceptet var bra.
Jag menar: Dom hade kunnat gjort något bra utav detta, men dom misslyckas.
Om det inte vore för effekter som såg ut vara överraskningar ifrån ett flingpaket, skådespelare som tråkade skiten ur mig (bokstavligen talat) och en handling som vi har sett om och om och om och om och om igen (Vampyrerna dödade min familj, buuhuu…), så tror jag nog att denna film hade kunnat varit bra.
Men det var den inte.

Jag hatar inte filmen, dock gillar jag den inte heller.
Rekommenderar jag den?
Tja, om du är intresserad utav vampyr-filmer, eller bara allmänt dåliga filmer, så tror jag nog du borde tag din en titt på denna.
Men annars: Nej, skippa denna film. Det finns bättre filmer att lägga ut sin tid på.


Kommentera