28 Veckor senare.

Filmen börjar med att man får följa några överlevande ifrån ”smittan” som nu finns i hela landet, en lugn middag som snart bryter ut i kaos då det knackar på dörren.
En pojke som har sprungit ifrån dom smittade har nu blivit insläppt och det hela bryter ut till ett blodbad varav en överlevande kommer undan med livet i behåll.

28 veckor senare har nu alla smittade dött ut av svält och man börjar återligen ta in folk för att återbefolka landet, man får följa två barn som nu återvänt för att träffa sina föräldrar.
Väl tillbaka återförenas dom nu med sin far som även var den den enda som överlevde attacken man fick se innan,
fadern berättar även då att modern inte överlevde och sin sida av historien av vad som hände den dagen.

Överallt finns det militärer som kontrollerar att ingen liknande smitta ska spridas igen då man varken visste orsak eller hur den spreds förutom via bett, rivsår osv av dom smittade.
Barnen ger sig ut på en utflykt och åker då till sitt gamla hem, väl hemma så hittar dom det ofattbara… deras överlevande mor.

Väl tillbaka på sjukhuset så testas modern och hon är viruspositiv dvs. hon bär på smittan dock visar hon inga synliga tecken på att vara smittad, fadern som inget vet om smittan besöker då modern och ber om förlåtelse.
Ledsna över vad som hänt så förlåter dom och kysser varandra, helvetet bryter nu lös då viruset ännu en gång sprids vidare.

Vi får följa kaos, panik, soldater som inte kan urskilja smittade ifrån vanligt folk och en hel del snabba scener,  allt känns verkligt och man kan inte annat än att leka med tanken: Tänk om….?
För dom som gillar zombies är denna film ett måste, den fortsätter med den springande typen av smittade och inte dom klassiska gående.

Skådespelarna gör ett bra jobb och tvärtemot många andra filmer lyckadas bra med att få in flera huvudpersoner under tiden som filmer går, jag kan inget annat än rekommendera denna för inbitna skräckfilm fans och likaså nyfikna inom detta genre.

Filmen får 4/5 TigrarKommentera